THE GOOSEBUMPS BROS. – 21 DAYS

Artiest info
Website
facebook
label: Records DK

📷Sergio Piana Fotografie

Voor hen die recent het optreden van BIG DADDY WILSON in de uitverkochte Hnita-Hoeve in Heist-op-den-Berg bijwoonden, weten op wat een geweldige begeleidingsband de nu 63-jarige gerespecteerde en aimabele singer-songwriter -hij is geheid nog altijd één van mijn favoriete soul/blueszangers!- die avond kon rekenen. Big Daddy woont al bijna 30 jaar in Duitsland en toert momenteel opnieuw door Europa met zijn oude begeleidingsband THE GOOSEBUMPS BROS. om hun album ‘PLAN B’ (2023) te promoten. Dat stond blijkbaar in de Hnita-Hoeve in Heist-op-den-Berg ook op de kalender van de programmators genoteerd! Dat de Bros. die avond een belangrijke rol zouden gaan spelen, werd duidelijk als ze op onverwachte momenten samen met coole vocale harmonieën de monden van velen deden open vallen… Om kippenvel van te krijgen!

De Bros. zijn normaliter live drie Italianen: Cesare “Big C” NOLLI (zang, gitaar, bvs), Paolo LEGRAMANDI (bas, bvs), Nik TACCORI (drums, bvs) & (hij was er niet bij in H-o-d-B, wel in de studio) Enzo MESSINA (keys). Stuk voor stuk zijn het drie artiesten met een onmiskenbare aantrekkingskracht, elk op hun eigen instrument. Nolli is de songwriter van de band, waarbij Taccori hem soms helpt. Hij deed dat voor “The Right Track”, een rustig wat funky nummer met aanstekelige slide gitaar om een oosterse sfeer te creëren, dat terug te vinden is op hun debuut album ’21 Days’ (2023), een album met op één na originele nummers. De cover is er een met een sfeervolle Latino vibe, een nummer van het gekende succesvolle en invloedrijke duo van liedjesschrijvers (“Hound Dog”, Elvis -  “Stuck in the Middle with You”, Stealers Wheel) en producenten Jerry Leiber & Mike Stoller, “Down in Mexico”. Trouwens: Quentin Tarantino's film "Death Proof" bevatte het nummer "Down in Mexico", een nummer van de debuutsingle van de Coasters uit 1956. Hier is het een nummer dat door het arrangement en -wat ik al eerder schreef- door de geweldige samenzang van de heren opvalt.

Openen doen ze, zoals tijdens het BD Wilson-optreden, met “I Hate”, een midtempo nummer met een funky baslijn en (wat uit de tekst blijkt) aardig wat ongenoegen over kleine dagdagelijkse dingen. “My Shadow”, “Halfway from You” en “100 Miles” zijn rustige nummers. Het eerste erg bluesy, met Latino invloeden en snedige solo’s, het tweede en “100 Miles” met heerlijke warme achtergrondzang. “Something” wordt door het gebruik van stemmen verrijkt en is vocaal nog een pareltje, “The Best I Can” roept wat Beatles-achtig op en “Lullaby”, de afsluiter, is absoluut wat de titel vermoeden doet.

“The GOOSEBUMPS BROS. are not only the great backing band of Big Daddy Wilson, but also the producers of '21 DAYS', their promising debut album…”

Eric Schuurmans

 

’21 DAYS’: tracklist: 01. I Hate – 02. The Right Track – 03. My Shadow – 04. Halfway from You – 05. Down in Mexico [Jerry Leiber & Mike Stoller] – 06. 7 Days – 07. 100 Miles - 08. Something – 09. The Best I Can – 10. Lullaby | Music/Lyrics: Cesare Nolli, w/Nik Taccori (2) or as [noted] | Produced by the The GB., mixed by C. Nolli & mastered by Paolo Costola | Credits: Cesare “Big C” NOLLI: vocs, guitars, percussion, bvs, bass (7,10), drums (10) / Paolo LEGRAMANDI: bass, bvs / Nik TACCORI: drums, bvs & Enzo MESSINA: keys

Discography THE GOOSEBUMPS BROS.: 21 Days [2023] |